torstai 15. lokakuuta 2009

Haaste aisteistani

Piitu haastoi minut jo jonkin aikaa sitten. Vihdoin sain aikaiseksi vastattua tähän.


Haaste menee siis näin:

1. Laita sinäkin haaste blogiisi!
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.

Minun 5 aistia:
1. Tunto: Kosketus on minulle todella tärkeää. Jos menettäisi tuntoaistin menettäisin varmaan puolet elämästäni. Rakastan tuntea toisen lämmön lähelläni/ihollani, oli kyseessä sitten eläin tai ihminen (tai vaikka aurinko). Syli ja halaus, hellä silitys/paijaus, ohi kulkiessa pieni hipaisu, kaiken hulinan keskellä kädestä kiinni ottaminen, kainalo, sormien upottaminen eläimen turkkiin, siinä joukko elämän tärkeimpiä asioita.

2. Kuulo: Hiljaisuus kuulostaa kauniille vaikka rikkomatonta hiljaisuutta onkin vaikeaa löytää. Isäni luona maalla on joskus lähes täysin hiljaista, vaikka senkin välillä rikkoo kilimetrin päässä ajavat autot tai jonkun kyläläisen koiran haukunta. Työni puolesta olen jatkuvassa melussa ja siksi ehkä olenkin oppinut enemmän ja enemmän arvostamaan hiljaisuutta. Sanat ovat myös tärkeitä.

3. Näkö: Rakkaimpien näkeminen tuntuu aina niin ihanalta, tosin se kosketuksen tunteminen on vielä tärkempää.

4. Haju: Hajuaistin kanssa elän pienessä ristiriidassa välillä. Nenä on minun heikko kohtani muutenkin, sillä kärsin allergioista ja oireet ilmenevät aivasteluna, nenän kutiamisena ja vuotamisena. Hajuaistini on taas ajoittain liiankin herkkä, välillä minulle niin rakas tuoksu ärsyttää liikaa limakalvoja. Rakastan kuitenkin tuoksuja, miehen ihana partaveden tuoksu, saunan tuoksu, vauvan tuoksu, kahvin tuoksu.. ihania tuoksuja olisi niin paljon etten niitä tässä viitsi nyt kaikkia luetella.

5. Maku: Myös makuaisti aiheuttaa joskus ristiriitaa, epäterveellinen makea ja suolainen maistuisivat joskus liikaakin, tosin tämähän ei taida olla pelkästään makuaistista kiinni :)

Jätän toistaiseksi vielä haastamatta ketään, mietin tätä vielä hetken. Halusin kuitenkin saada jo vastattua tähän ettei se jäisi roikkumaan ikuisesti, siksi tälläinen ratkaisu.

Ei kommentteja: