sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Lehmä laitumella

Päätin kokeilla hieman erillaista tapaa. Tämä ideahan on monessa paikassa ollut esillä, ainakin osa tästä, mutta se palasi mieleeni taas muutama päivä sitten kun törmäsin Freedom in Creating sivuun.

Myyty
20

Leimakuva The Greeting Farm, Maatilan eläimet setistä. Väritetty Promarkereilla
Kuvan takana oleva beessi paperi tapettia
Lehmän taustapaperi piirrustuslehtiöstä. Väritetty leimamusteilla, meikkisienellä väriä levittäen
Haaraniitit vanhaa varastoaEihän tämä nyt kunnolla onnistunut, mutta sen verran hyvin, että kehtasin kortiksi asti tehdä. Harjoiteltavaa siis riittää ja välineetkin voisivat olla paremmat, kuten leimamustekkin.

Minun musta leimamustekkin alkaa olla aika kuivaa. Pitää varmaan ostaa uusi, samalla vois ostaa kahta erillaista. Toisen joka soveltuu Promarkereille ja toisen hyvän ja kestävän.

Vai tietääkö joku sellaisen musteen joka sopisi sekä öljyllä, että vesiväreillä värittämiseen ja vielä Promarkereilla värittämiseenkin? Kohojauhettakin tahtoisin opetella käyttämään, vai olisiko joku muu tapa saada kuvaa hieman "koholle"? Mieluiten sellainen joka kuivuisi nopeasti.. kuivuuko kohojauhe nopeasti?

Olen vielä aika ummikko näissä asioissa. Luen kyllä kovasti muiden blogeja ja kerään pääni täyteen ideoita, mutta sitten kun pitäisi alkaa niitä välineitä hommaamaan ja ideoita käyttämään, niin päässä lyö tyhjää. Enkä tietenkään löydä niitä vinkkejä enää mistään.

10 kommenttia:

minde kirjoitti...

VersaFine taitaa olla se paras leimasinmuste, tai ainakin suosituin;) En näin äkkiseltään löytäny mitä mustetta sä nyt käytät...

minde kirjoitti...

Laitoin s-postia...

Eleonora kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa vierailen blogissasi ja kauniilta näyttää! Yksinkertaisen kaunis on tämä korttisi, tykkään kovasti!
Itse olen ollut muutamalla leimailukukurssilla (Purppurataivas/Sinelli.fi). Koska ainakaan aluksi ei viitsi ostella niin monia eri tuotteita ihan summissa on kurssilla kiva kokeilla kaikki läpi ja sitten päättää mitä todella tarvitsee.

Kohojauhe aina kuumennetaan esim. lämpöpuhaltimella, jolloin se kuivuu samantien.

Anna kirjoitti...

Eleonora

Kiitoksia kommentista!

Olen joskus meinannut josko osallistuisi leimailukurssille. Mutta, sitten mietin etten saa siellä kuitenkaan kaikkea kaipaamaani infoa kerralla ja vaikka saisin niin ihan varmasti unohtaisin sen kaiken kuitenkin.. suurin syy tosin on se, että ajan jo työmatkaa joka päivä noin 100km, tammisaari-lohja ja mua ei enää huvita vapaa-ajalla ajella kauheasti. Varsinkaan enää kauemmaksi kodista :) Mä olen niin koti-ihmisiä etten raaski kotiani jättää :)

Juu, tuon tiesin kohojauheesta, mutta onko muita mitkä nostaa kuvan "koholle" ja kuivuu nopeasti. Ja löytyykö kohojauhetta kirkkaana, väritetyn kuvan päälle sitä olisin käyttänyt.. en muista nähneeni tai sitten olen vain sokea :) Ja mikä olisi sitten tuon kohojauheen kanssa sopiva muste.. mielellään sellainen muste jota voisi käyttää muutenkin ettei tartteis tuhatta mustetta ostaa :)

Tälläsiä kaiken maailman kysymyksiä mun päässä juuri tällä hetkellä kohottamisesta pyörii :)

Eleonora kirjoitti...

Hei taas,
minäkin olen tosi koti-ihminen. Pidin muuten tuon toisen korttikurssin meillä kotona;)

En nyt ihan tiedä, että mitä kohojauhetta tarkoitat. Itse olen ihan ihastunut 3d-kohonesteeseen. Eli se laitetaan valmiin kuvan päälle ja noin puolessa tunnissa se kuivuu siihen koholle (glossy accent). Sillä on kiva korostaa joitain kohtia kuvasta.

En siis ole kyllä mikään asiantuntija, mutta toivotaan, että jotain osasin neuvoa;)

Anna kirjoitti...

Täällä meidän kaksiossa ei valitettavasti paljon järjestellä mitään.. eikä tosin ole noita kontaktejakaan. Ja kuka jaksais tänne Tammisaareen tullakkaan :)

En mä oikein tiedä itsekkään mitä kohojauhetta tarkoitan :) Olen vaan huomannut ihmisten käyttävän kohojauhetta ja ihastuin siihen :) Kohojauheen kannalla olen ollut siksi enemmän, kun sen saa nopeasti kuivaksi kuumailmapuhaltimella. Pystyy sitten jatkamaan korttia nopeasti, mä kun en jaksais odotella :)

Ihan mukavasti sinä olet osannut neuvoa. Suuret kiitokset!

Eleonora kirjoitti...

Minä taas,

tuli vaan mieleeni, että kohojauheellahan korostuu vaan ne reunat (eli leimatut kohdat). Ethän sitten vaan tarkoittanut sitä, että koko kuva on kohollaan, eli 3d-tassuja tai 3d-silokonia?

(Laitan itse tuon 3d-koholakan ihan viimeisenä jo ihan valmiiseen korttiin.)

Kohojauheen käytöstä sen verran, että voit valita värittömän musteen ja laittaa siihen sitten värillistä kohojauhetta tai toisin päin eli värillinen muste ja väritön jauhe päälle.

-Eleonora taas-

Anna kirjoitti...

Itseasiassa olen nähnyt jossakin myynnissä VersaMark-kynää (tai joku sinne päin) jolla voi siis kai värittää ne alueet johon haluaa laittaa kohojauhetta.

Tarkoitus olisi siis pystyä maalaamaan leimaväreillä leimatun kuvan päältä kohottamisen jälkeen. En kyllä tiedä onnistuuko se vai tarttuuko muste sitten kohotettuun kohtaan.. eli tehdä siis samaan tyyliin kuin tuo lehmäkortti, mutta kohottaa ensiksi kuva ja sitten maalata tuo tausta, jolloin ei tarvitsisi peittää leimattua kuvaa taustan värittämisen ajaksi toisella kuvalla.

En tiedä, voihan se olla, että mun tarvii tyytyä tuohon kuvan peittämiseen, mut tahtois tietää kaikki mahdollisuudet.. eikä jaksais odottaa kohoaineen kuivumista kauaa. Mä olen tälläinen malttamaton luonne :)

Eleonora- taas kirjoitti...

Kyllä se varmaan niinkin onnistuu. Mutta voithan leikata lehmän pois (siis leimata eri paperille) ja sitten laittaa valmiin taustan keskelle vaikka liimalla, 3d-tarroilla tai silokonilla.

Anna kirjoitti...

Tuota tapaa olen käyttänyt paljon ja tahdon nyt jonkun uuden tavan :) Kiinnostais tehdä kortteja suoraan ilman erillisiä papereita, no okei ei ihan suoraan korttipohjalle, jottei mene korttipohjia turhaan hukkaan epäonnistumisten takia. Mutta yhdelle paperille haluaisin tehdä niin, että myös pohja olisi minun maalaamani.

En toki aijo unohtaa vanhaa tekniikkaa kokonaan, mutta uusi voisi virkistää :)